KI MIT TUD? Területi verseny

Címkék: Rendezvények

KI MIT TUD? Kaposváron, szegregáltan és integráltan nevelt tanulásban és értelmileg akadályozott, valamint autista gyermekek számára.

A Játékkal a Tudásért Alapítvány, az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények Országos Egyesülete és a kiskőrösi Integrált Közoktatási Intézmény KI MIT TUD?-ot hirdetett szegregáltan és integráltan nevelt, tanulásban és értelmileg akadályozott, autista gyermekek számára.

A verseny célja, hogy a tehetséges fogyatékos gyermekek számára is legyen egy olyan fórum, ami bemutatkozási, megmérettetési lehetőséget ad, ahol szerepelhetnek, tehetségüket megmutathatják.

A verseny területi döntőjén, melyet a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ szervezett, Somogy, Tolna, Baranya, Zala megye intézményei vettek részt 2013. március 8-án.

 

A  kulturális verseny versmondás, mesemondás, színdarab, báb, zenei, tánc és ének témában került meghirdetésre.

Emellett rajzversenyt írt ki a szervező intézmény, melynek témája: Varázsceruza – művészeti élmény illusztrálása szabadon választott technikával.

A verseny korosztályi kategóriái:

Tanulásban akadályozott gyermekek, tanulók:

1-4. osztály

5-8. osztály

9-10. osztály és szakiskola

Értelmileg akadályozott gyermekek, tanulók:

1-4. csoport

5-8. csoport

9. csoporttól

Iskolánk a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című mesedramatizálással és a foglakoztató 1. csoport Vásári jelenetével mutatkozott be nagy sikerrel a kulturális programon. A Vásári jelenet továbbjutott az országos bemutatóra. Sajnos pénzhiány miatt nem vesznek részt a megmérettetésen. A rajzversenyen is eredményesen szerepeltek tanulóink.