ÖKOISKOLA cím elismerés a Nagyatádi Éltes EGYMIben

Címkék: Fontos információk

2024. június 7-én, Biatorbágyon került sor az oktatásért felelős Belügyminisztérium, és a környezetvédelemért felelős Energiaügyi Minisztérium szakmai támogatásával működő Ökoiskola Program 2024. évi sikeresen pályázó köznevelési intézményeinek elismerésére. A címeket Dr. Balatoni Katalin helyettes államtitkár és Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár adták át.

Az Ökoiskola Program a fenntarthatóságra nevelést elősegítő kezdeményezés. A programban a pedagógiai munka, valamint az oktatási intézmény működtetése és mindennapi élete a fenntarthatóság elvei szerint zajlik.

A Nagyatádi Éltes EGYMI elkötelezett a fenntarthatósági célok megvalósításában, melyben partnereik az intézménybe járó gyermekek és családjaik, társintézmények, civil szervezetek, egyesületek, magáncégek és a fenntartó egyaránt.

Az intézmény elhivatott a környezettudatos magatartás kialakításában, az egészséges életmódra nevelés közvetítésében, az állatok védelmében és a fenntartható környezet kialakításában, a tudatos energiafelhasználásban. A kitűzött célok megvalósítása tanórai és tanórán kívüli keretek között zajlik. A programoknak értékközvetítő szerepe van a Föld, a közvetlen környezet, a növény-és állatvilág, az emberi jól-lét megtartása, megóvása terén. Az Ökosikola cím tulajdonosa hosszú távon elkötelezett ezekben.

Ökoiskola-01Ökoiskola-02Ökoiskola-03Ökoiskola-04