Sportélet

Tanulóink életében a mozgás, a sport nagy szerepet játszik. Azok számára, akik a testnevelés órákon túl szeretnének mozogni, versenyezni, van lehetőségük képviselni iskolánkat a tanulásban akadályozottak megyei versenyein. A „versenynaptár” bővelkedik jobbnál jobb versenyekben, változatos sportprogramok várnak a versenyezni vágyókra egész évben.

Az őszi szezon – október közepén – a megyei asztalitenisz, labdarúgó és atlétikai versenyekkel indul. Kiemelkedik e három verseny közül az asztalitenisz, hiszen évről évre ebben a sportágban érjük el a legjobb eredményeinket a megye iskolái közül, de nem panaszkodhatunk az atlétikai számokban elért teljesítményeinkre sem.

Nagyon sok élménnyel és persze sok-sok éremmel térünk vissza ezekről a versenyekről.

November a játékos sportvetélkedő hónapja. A „Kapkodd a lábad!” versenyszámaiban a „kicsik” mutathatják meg ügyességüket. Nagybajom ad otthont ennek a versenynek.

Ezután Somogyvár várja a kosárlabdázni vágyókat. Itt rendezik meg a megyei kosárlabda bajnokságot. Sajnos nyerni még nem tudtunk ebben a sportágban, de a 2. és 3. hely is örömmel tölt el bennünket.

Ha február, akkor ÉLTES KUPA. Hagyomány már, hogy kétévente iskolánk rendezi meg –névadónkról elnevezett – játékos sportvetélkedőjét, amelyre szeretettel várjuk a megye speciális iskoláit. Kezdetben alig volt olyan iskola, aki ne vett volna részt versenyünkön, mára sajnos megcsappant a létszám a szűkös anyagi körülmények miatt. Pedig a jó szervezéssel megtartott verseny, a változatos feladatok, az ajándékok és a sok élmény mind-mind garancia egy izgalmas és hangulatos programra az idelátogatók számára.

Április elején Barcs rendezi meg évről évre a Szivárvány Tusa (atlétika) és Szivárvány Kupa (játékos sportvetélkedő) regionális versenyét. Talán mi vagyunk egyedül azok a megyéből, aki minden évben képviselteti magát ezen a jól szervezett, „jó hangulatú” 2 napos versenyen.

Május eleje ismét a megyei atlétikai, labdarúgó és asztalitenisz versenyeké. Ezek a tavaszi versenyek azért nagyon fontosak mindenki számára, mert itt dől el, ki képviselheti Somogy megyét az országos versenyeken. A 3 napos esemény verseny és üdülés is egyben. Ez nagy lehetőség a gyerekek számára.